Schaapherderweg 10-24, Ridderkerk

Omschrijving

SMARTLOG RIDDERKERK is een nieuw te ontwikkelen en hoogwaardig logistiek distributiecentrum gelegen op bedrijventerrein Cornelisland op de grens tussen Rotterdam en Ridderkerk aan de poort van de Randstad en de Rotterdamse haven. Port of Moerdijk en de haven van Antwerpen. Het terrein is duurzaam en ruim ingericht, omgeven door hoogwaardige bedrijvigheid. Op het terrein zijn o.a. A.Hak, een distributiecentrum van PostNL en MAN Truckservice. Het gebied is voorzien van een uitstekende infrastructuur.

Bedrijvenpark Cornelisland ligt ten noordwesten van knooppunt Ridderkerk, waar de rijkswegen A15 (Europoort – Rotterdam – Gorinchem) en A16 (Rotterdam – Dordrecht – Breda) samen komen. Uitstekende verbinding via de op-/afrit Reijerwaard in Barendrecht.

Het logistieke complex omvat ca. 49.703 m² en bestaat uit 4 hoogwaardige DC’s inclusief mezzanine en kantoorruimte. Alle DC’s zijn voorzien van een ESFR- sprinklerinstallatie (centrale bluswatervoorziening) waardoor deze geschikt zijn voor de opslag van koopmansgoederen.

CORNELISLAND ZET IN OP DUURZAAMHEID

Traditioneel leunt Ridderkerk op de zogenoemde maritieme economie met de Nieuwe Maas en Noord om de hoek. Echter in de jaren ’80 is er meer ingezet op diversiteit. Cornelisland, het bedrijventerrein van ruim 25 hectare ligt centraal gelegen aan de A15. De gemeente zet in op duurzaamheid. Er is een budget gereserveerd voor bedrijven die willen innoveren op het gebied van milieu en recycling. Het kan worden ingezet voor duurzame nieuwbouw of bijvoorbeeld op het productieproces te optimaliseren.

Bedrijven wordt een duurzaamheidsscan aangeboden die inzicht geeft in processen en mogelijkheden om te ondernemen met oog voor mens en milieu. Uiteindelijk wordt er naar gestreven dat Cornelisland synoniem wordt voor een duurzaam bedrijventerrein. DHG sluit daar met haar innovatie en high end SMARTLOGS naadloos op aan.